Table Reading

The Table Reading portion of the AFOQT requires you to find as many intersecting coordinates (x,y) as possible in the time allotted.

Subtest Information: Time: 7 MinutesItems: 40

Table Reading

AFOQTGuide.com Table Reading Graphic

Note: The table used on the AFOQT is larger than the one pictured here. You are not permitted to use a straight edge.

Answers: 1)33 2)37 3)26 4)32 5)40

Table Reading Practice Questions:

Notables:

  • If this table feels cumbersome + awful: Mission Accomplished!
  • You won’t have much time on this subtest, just find your coordinate as quickly as possible and move on.
  • Horizontal scroll is especially painful on mobile devices (landscape view makes it slightly more tolerable).
  • ‘X’ Axis is the HORIZONTAL axis
  • ‘Y’ Axis is the VERTICAL axis
 -16-15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1012345678910111213141516
113612151012226871562020503512101517894028096301245630287532078652354
2243567459846761289098765354234511097876754446352432482408679095563437
323569819134679131526194832641317856578916514568172150646989922
41119989584147959486372769989801376733748666561245342319989075542277
5827896785665778654534313105647833851879102034897527491380120789616456598
6047896385201475352201476301517830269906546534633458990416575654685435478
712304085392714585212358459197204252088256791161651314500984890150234517897
85566998812456789130234869160694513650851924892106219481018048756
955465132989875697969098247465897496401650253654087809571519098756
1075657913236398741253058982698565679005841080289150820230795
1156578697755535377909867578579984163056090790878987467347540956
124805450954698764425479096534578975432345415511000514520909781156061050023
1310012365986532649764311364918810805060980908109091590700901516061919700915
14078090965109509090589987090089213656548498758765487908665986708045
155566998877788156310509898755454745754097845181920998719191080418085081
161568151818933310841808906295098510951012050807893646011505789189719
17741852963963852258147369213648892482412088750951915248108209410888043
067890657508265106320305062053056516051632160898579787
-199578697755535377909867578579984163056090790878987467347540956
-21104085592714585212358459197204252088256791161651314500984890150234517897
-311215101092226811562020503512101517894028096301245630287532078652354
-4305459254698764425479096534578975432345415511000514520909781156061050023
-56887913496398741253058982698565679005841080289150820230795
-60904186532649764311364918810805060980908109091590700901516061919700915
-76604437627721563210509898755454745754097845181920998719191080418085081
-814334120147535220147630151783026990654653463345899041695654685435478
-9500861502298569796909824746589746901650253654087809571519098756
-1035541955691563210509898755457458854097845181920998719191080418085081
-116887913496398741253058982698565679005841080289150820230795
-120904186532649764311364918810805060980908109091590700901516061919700915
-131667818657558265106320305062053056516051632160898579787
-14433567459827761289098765354234511097876754446352432482408679095563437
-1583578697751953847909867578579984163056090790889987467347540956

1) X: 7 Y: 12

A. 51

B. 661

C. 32

D. 03

E. 45

2) X: 15 Y: -1

A. 52

B. 661

C. 32

D. 08

E. 45

3) X: 12 Y: 2

A. 90

B. 661

C. 32

D. 03

E. 45

4) X: -3 Y: 14

A. 58

B. 6

C. 92

D. 03

E. 62

5) X: 2 Y: 2

A. 52

B. 87

C. 32

D. 03

E. 19

6) X: 16 Y: -1

A. 56

B. 89

C. 32

D. 33

E. 45

7) X: 10 Y: 10

A. 52

B. 57

C. 32

D. 03

E. 89

8) X: 8 Y: 13

A. 21

B. 090

C. 32

D. 03

E. 7

9) X: 3 Y: 15

A. 52

B. 661

C. 32

D. 03

E. 45

10) X: -15 Y: 0

A. 52

B.7

C. 32

D. 03

E. 45

11) X: 0 Y: -14

A. 10

B. 61

C. 90

D. 31

E. 89

12) X: 6 Y: 11

A. 52

B. 8

C. 32

D. 079

E. 45

13) X: 10 Y: 2

A. 52

B. 08

C. 32

D. 99

E. 45

14) X: 7 Y: -12

A. 70

B. 94

C. 32

D. 03

E. 45

15) X: 14 Y: 14

A. 52

B. 08

C. 19

D. 51

E. 45

16) X: 2 Y: 0

A. 52

B. 7

C. 05

D. 03

E. 45

17) X: 9 Y: 13

A. 2

B. 15

C. 32

D. 03

E. 86

18) X: 5 Y: -11

A. 52

B. 0

C. 32

D. 03

E. 90

19) X: 3 Y: 13

A. 52

B. 4

C. 32

D. 09

E. 77

20) X: -16 Y: 1

A.12

B. 88

C. 136

D. 03

E. 6

Answers:

  1. A
  2. D
  3. A
  4. C
  5. B
  6. A
  7. E
  8. B
  9. E
  10. B
  11. A
  12. D
  13. B
  14. A
  15. B
  16. C
  17. B
  18. E
  19. D
  20. C

Meet Tom

AFOQT Guide User #1

Hi there! I’m the guy who created AFOQTGuide.com. Upon completion of my Air Force enlistment, I decided it was time to pursue my college education. While attending the University of Michigan… More About Tom

Get The AFOQT Guide Newsletter

Have You Given Up On Your AFOQT Study Session?

Ensure You’re Ready When Test Day Arrives. Prep With A Full-Form ‘Form T’ Practice Test.